Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Post by Ar » Sat, 01 Nov 2003 23:26:32

Hey All

I install the batteries and get display of:

LONDON

[flashing] 000

Any idea? Help appreciated

Best

Ari

 
 
 

Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Post by Stephan Grossklas » Sun, 02 Nov 2003 01:03:33


Ari schrieb:

Quote:

> Hey All

> I install the batteries and get display of:

> LONDON

> [flashing] 000

> Any idea? Help appreciated

If the radio does not power on when you press the respective button
(BTW: does setting the time work?), it's probably the infamous ribbon
cable that has failed. Pre-1997 models are particularly prone to this.

Stephan
--
Home: http://stephan.win31.de/ | Webm.: http://www.i24.com/
PC#6: i440LX, 2xCel300A, 448 MB, 18 GB, ATI AGP 32 MB, 110W
      This is a SCSI-inside, Legacy-plus, TCPA-free computer :)
Reply to newsgroup only. | See home page for working e-mail address.

 
 
 

Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Post by Igor Gro » Tue, 18 Nov 2003 18:47:57

Install a pair of good alkaline baterries.
Press a resset button on the bottom plate.
Press an ON/OFF button and if you can not use a tunning butons
than ribbon cable inside the radio is defect.
Look at:
http://www.tesp.com/SW100FAQ.htm

> Hey All

> I install the batteries and get display of:

> LONDON

> [flashing] 000

> Any idea? Help appreciated

> Best

> Ari

 
 
 

Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Post by Steve Silverwoo » Wed, 26 Nov 2003 18:04:52


says...

Quote:> If the radio does not power on when you press the respective button
> (BTW: does setting the time work?), it's probably the infamous ribbon
> cable that has failed. Pre-1997 models are particularly prone to this.

I'm thinking about getting one of these, but I'm curious now that you've
mentioned it: how do you tell if a particular receiver is pre-1997 or
not?

Also, is there a provision for loading up the memories via computer, or
does it all have to be done by hand (frequencies and text labeling of
presets)?

--

-- //Steve//

Steve Silverwood, KB6OJS
Fountain Valley, CA

Web: http://home.earthlink.net/~kb6ojs_steve

 
 
 

Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Post by Chris Malco » Thu, 27 Nov 2003 23:22:22



>says...
>> If the radio does not power on when you press the respective button
>> (BTW: does setting the time work?), it's probably the infamous ribbon
>> cable that has failed. Pre-1997 models are particularly prone to this.
>I'm thinking about getting one of these, but I'm curious now that you've
>mentioned it: how do you tell if a particular receiver is pre-1997 or
>not?

Post-1997 models, i.e., with the ribbon cable fix, have a different
hinge. The pre-1997 hinge is a continuous solid plastic tube in
between the two halves of the clam shell. The post-1997 hinge has a
slot about 1cm wide near the right hand end of the hinge tube, which
is where the cable is routed.

Quote:>Also, is there a provision for loading up the memories via computer, or
>does it all have to be done by hand (frequencies and text labeling of
>presets)?

Hand.
--

IPAB,  Informatics,  JCMB, King's Buildings, Edinburgh, EH9 3JZ, UK
[http://www.dai.ed.ac.uk/homes/cam/]
 
 
 

Need Help Pleas - Sony ICF-SW100 Does not power on

Post by Steve Silverwoo » Tue, 02 Dec 2003 15:03:06


says...

Quote:> >Also, is there a provision for loading up the memories via computer, or
> >does it all have to be done by hand (frequencies and text labeling of
> >presets)?

> Hand.

Bummer.  It sure would be nice to be able to upload a batch of presets
with a couple of mouse clicks....

--

-- //Steve//

Steve Silverwood, KB6OJS
Fountain Valley, CA

Please visit the following sites:

American Shortwave Listening Club (ASWLC)
http://groups.yahoo.com/group/aswlc

Southern California Area DXers
http://groups.yahoo.com/group/scads