Anyone have a schematic for an S350 or S350 DL?

Anyone have a schematic for an S350 or S350 DL?

Post by Brenda An » Thu, 29 May 2008 22:11:07

I got 2 S350's and 1 S350DL pretty cheap. Got one of the S350's working (all
three had been reverse polarized on the power, and the protection diodes
were all shorted), but the other S350 doesn't power up properly (I have to
input B+ to the input filter cap, and then it will only stay on as long as I
hold the power button), and the S350 DL is still totally dead.

If anyone has the schematic for these, I would be quite happy to buy a copy
from you.

TIA

--
Say no to institutionalized interference.
Just say NO to HD/IBOC!

 
 
 

Anyone have a schematic for an S350 or S350 DL?

Post by sidwellfrie.. » Thu, 29 May 2008 22:56:22



Quote:> I got 2 S350's and 1 S350DL pretty cheap. Got one of the S350's working (all
> three had been reverse polarized on the power, and the protection diodes
> were all shorted), but the other S350 doesn't power up properly (I have to
> input B+ to the input filter cap, and then it will only stay on as long as I
> hold the power button), and the S350 DL is still totally dead.

> If anyone has the schematic for these, I would be quite happy to buy a copy
> from you.

> TIA

> --
> Say no to institutionalized interference.
> Just say NO to HD/IBOC!

Brenda Ann - even if you got the S350s cheap, you should have know
better!  :-)
 
 
 

Anyone have a schematic for an S350 or S350 DL?

Post by Stephan Grossklas » Sat, 07 Jun 2008 05:38:47

Brenda Ann schrieb:

Quote:> I got 2 S350's and 1 S350DL pretty cheap. Got one of the S350's working (all
> three had been reverse polarized on the power, and the protection diodes
> were all shorted),

Not a very smart construction there. At 6V supply, a kludge like a
protection diode in parallel should no longer be necessary (much safer
to use one in series). (I once tried operating my Sony ICF-SW30, 4.5V
nominal, with wrong polarity - that plug got pretty hot pretty fast
indeed. Fortunately nothing more happened.) A radio shouldn't go up in
smoke like this with reversed polarity. (Even in the YB400 which is a
little sensitive to that, it's merely the AF amp that dies.)

Quote:> but the other S350 doesn't power up properly (I have to
> input B+ to the input filter cap, and then it will only stay on as long as I
> hold the power button), and the S350 DL is still totally dead.

Look what you can find in terms of regulators, maybe the one for P
supply in the totally dead sample is defective. As for the half-working
sample, this could be a problem with battery voltage detection. For
troubleshooting this, a schematic would be handy indeed.

Stephan
--
Home: http://stephan.win31.de/
Team Mostly Harmless